Church architecture

In response to the clients requirement for community space, office, toilets and kitchen facilities we have designed a new ‘pod’ that sits within the the north aisle of the church. This free standing insertion provides an open plan gallery to the first floor, accessed by a curved staircase that wraps around the oak pod in which toilets and kitchen are located at ground floor level and a meeting room is located at first floor level. The gallery is to be used as a community museum space allowing for the flexibility of display configurations. Below the gallery is a new glazed ground floor meeting room. The project has been taken through to detailed design stage and is awaiting funding before work can commence on site.

All operations are continuing in accordance with COVID-19 guidelines, this includes accepting new architectural and surveying enquiries.